A Nagybecskereki Egyházmegye hírei

Aktivitások a padéi Caritas-házban

A Caritas-ház megvásárlása, kitakarítása után Fiser János atya 2019. október huszonötödikére Padén több személyt hívott össze és kérte, hogy legyünk a most induló karitászcsapat tagjai. Elmondta az elképzeléseit, és aláhúzta, hogy ez egy Katolikus Caritas Ház lesz, amely a Nagybecskereki Püspökségi Caritas szabályzata alapján fog működni. A munkát pedig azzal kezdjük, hogy ruhaneműket gyűjtünk és a rászorulóknak tovább adjuk. A nyitást, november 4-ére tűzte ki.
Megtörtént a tragédia, október 28-án a gondviselő Isten magához szólította mons. Fiser János pápai káplánt, általános helynököt, plébánosunkat.
A padéi Katolikus Caritas Ház megnyitotta kapuját a kitűzött időpontban, és minden hétfőn 14 és 15 óra között dolgoznak az ügyeletes karitász önkéntesek. Sokat emlegetjük Fiser atyát is, hogy plébánosunk már a Mennyországból kíséri és segíti a mi földi zarándoklásunkat.
2020. január hatodikán mi, önkéntesek a korábban összegyűjtött több zsák pillepalack „összetaposására” jöttünk össze, mert a felvásárló csak így hajlandó átvenni azokat. A taposás nem ment zökkenőmentesen, mert a kisméretű palackok kemény műanyagból készültek és nem voltak hajlandók „beadni a derekukat” a taposásnak. Ekkor előkerült a furkósbot és remek szolgálatot tett, míg mi jókat derültünk ezen a munkán.
Hála Istenek, a nagymamák még az unokákat is elhozták segíteni, akik a taposás után a pillepalackok kupakjait gyűjtötték össze, míg a felnőttek a zsákokat rakták meg a kész „portékával”.
Három önkéntes a házban dolgozott és segítette azokat, akik éppen ruhaneműkért jöttek. Így gyorsan haladtunk mind a két színhelyen, sokat nevettünk, és hála Istenek, zárásra hála készen is lettünk.
Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda