Nagybecskereki Madách Amatőr Színház

Az elnök szerelmei Mórahalmon

A nagybecskereki Madách Amatőr Színház a múlt pénteken Magyarországon vendégszerepelt. A társulat a mórahalmi Kolo Szerb Művelődési Központ vendége volt. A település közönsége Miro Gavran, Az elnök szerelmei című duódrámát tekinthette meg, melyet Lilijana Ivanović rendezett.
A nagybecskereki társulat igen szép számú közönség előtt mutatta be Miro Gavran ezen drámáját. A mórahalmi színházkedvelők Martha, Georg Washington özvegyének a szerepében Kamrás Szonját, míg Szilvia, az első amerikai elnök szeretőjének a szerepében Rontó Mártát láthatták.
A Madách Amatőr Színház vendégjátéka a Az INTERREG IPA CBC Magyarország-Szerbia Programjának a Colourful Cooperation projekt keretében valósulhatott meg. Az Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület a határ menti szerb – magyar lakosság találkozóinak, rendezvényeinek teret biztosítva Szerb Kulturális Központot alakított ki, mely a két nemzet számára kölcsönösen segíti a kulturális értékek és a kulturális örökség megőrzését.
A Kolo Szerb Kulturális Központot tavaly júliusban adták át, az ünnepség keretében Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere jelképesen átnyújtotta a Balkán kulcsát Čedomir Janjicsnak, Nagybecskerek polgármesterének,tekintettel hogy egy éven keresztül a városunk az intézmény vendége.