A NAPSUGARAS-TÓ MELLETT ELHELYEZKEDŐ PONY-FARM KÖZELÉBEN

Aratóverseny a jubileum és az összetartás jegyében
A Fókusz Klaszter — Családi Gazdálkodók Egyesületének szervezésében július 7-én és 8-án a Müller-féle tanya és a Pony-farm közelében tartották meg a jubileumi, sorrendben XXXV. Aratóversenyt Muzslyán.
A versenyzők és a helybeliek a szokásokhoz hűen a kora reggeli órákban a Muzslai Petőfi Sándor MME előtt gyülekeztek, ahol a köszöntőbeszédek után megtekinthették az egyesület legfiatalabb és legidősebb tagjainak színvonalas kultúrműsorát. A búzatáblákhoz érve az eseményt hivatalosan Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes nyitotta meg, mely után Kalapis Sztoján atya megáldotta a versenyzőket, a hagyományos aratási reggelit és a termést, majd sor került a kézi aratás mozzanatainak felelevenítéseére és bemutatására.
Az idei versenyen mintegy húsz csapat vett részt Vajdaság több településéről, de jelen voltak a magyarországi vendégcsapatok is.

foto druga uz tekst 2
Az egész napos rendezvény alatt az odalátogatók megtekinthették a helyi civil szervezetek kiállítását, az amatőr festők alkotásait és nagyanyáink hagyatékából féltve őrzött kézimunkákat is. Az esemény másnapján második alkalommal rendeztek halas napot a Napsugaras-tó partján. A legfiatalabbaknak horgászversenyt és szabadtéri rajzolást, a felnőtteknek pedig halászléfőző-versenyt szerveztek. Horgászatban a legügyesebbnek Varga Tímea, Bacsó Emil és Csordás Ottó bizonyultak, a legfinomabb halászlét pedig a muzslyai Szent Márton Borkedvelők Egyesületének tagjai főzték.
A jubileumi Aratóversenyt a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Nagybecskerek Városa, a Császárkert Kft., a Gomex-üzletlánc, a Societe General Bank, a RÉMUSZ – Hagyományápoló Egyesülete, a MAKK, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Nők Klubja, a Szent Márton Borkedvelők Egyesülete és még sokan mások támogatták.
BORBÉLY TIVADAR