Acțiunea „Plantează un copac” a fost organizată la Zrenjanin

Aproximativ trei sute de puieți noi în mai multe locații

Acțiunea de plantare a copacilor a fost organizată în mai multe locații din oraș, iar primarul orașului Zrenjanin, Simo Salapura, a participat la plantarea arțarilor în parcul din apropierea monumentului victimelor celui de-al doilea război mondial, în cartierul Bagljaš. Acțiunea a fost realizată în cadrul proiectului „Plantează un copac”, pe care Secretariatul Provincial pentru Agricultură, Gospodărirea Apelor și Silvicultură și Secretariatul Provincial pentru Urbanism și Protecția Mediului îl implementează împreună cu „Vojvodina šume”.
În ultimii doi ani, orașul Zrenjanin a achiziționat aproape 20.000 de răsaduri care au fost distribuite comunităților locale rurale, părților urbane ale orașului și o parte din răsaduri a fost folosită pentru plantarea pe depozite de deșeuri ilegale reabilitate. O parte specială a poveștii este avantajul plantării și amenajării teritoriului, deoarece, după cum s-a afirmat, au fost plantate un număr mare de răsaduri de salcâm. Cu prilejul acesta au fost plantați aproximativ 300 de copaci: frasin, arțar și arțar de munte.
La baza datelor a Secretariatului Provincial pentru Agricultură, Gospodărirea Apelor și Silvicultură si a ultimului Inventar Național al Pădurilor, Voivodina este una dintre cele mai sărace regiuni din Europa, cu doar 7,1% din păduri. O problemă specială este că nu există suficient teren forestier în zona Voivodinei, iar motivul este că în această zonă predomina o regiune agricolă. De aceea, în cadrul proiectului „Plantați un copac”, Secretariatul pentru Urbanism și Protecția Mediului dar și Secretariatul pentru Agricultură, Silvicultură și Gospodărirea Apelor, împreună cu PE „Vojvodina šume”, măresc suprafețele aflate sub păduri în municipalitățile Voivodinei. O parte din puieți au fost, de asemenea, folosiți pentru ecologizarea depozitelor de gunoi ilegale, reabilitate.
Acțiunea „Plantează un copac”, a fost desfășurată de Secretariatul Provincial pentru Agricultură, Gospodărirea Apelor și Silvicultură și Secretariatul Provincial pentru Urbanism și Protecția Mediului, împreună cu Î.P. „Vojvodina šume”.

M. V.