AMBASADOR BELORUSIJE U ZRENJANINU: Značajna poseta

Valerij Briljov, ambasador Republike Belorusije, boravi danas u zvaničnoj poseti Gradu Zrenjaninu.Prijem je upriličen u gradskoj kući, a ambasadora je ugostio gradonačelnik Čedomir Janjić sa sardanicima, pomoćnik Saša Santovac i načelnica Srednjobanatskog upravnog odbora Snežana Vučurević. Teme o kojima se razgovaralo na radnom sastanku bile su vezane pre svega za prijateljske odnose Srbije i Belorusije.

– Velika mi je čast i zahvalan sam Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku Janjiću na pozivu da dođem u posetu i ovde sam prvi put. Razgovorali smo o poslovnoj saradnji i zajedničkim interesima, trgovini, poljoprivredi, ali i sportu i kulturi. Zrenjanin je poznat po privredi i dobrom ekonomskom razvoju, i želeo sam da se bolje upoznam sa situacijom – rekao je ambasador Belorusije Valerij Briljov.

Gradonačelnik Čedomir Janjić upoznao je ambasadora sa istorijom Grada i pokazao mu gradsku kuću sa Baroknom salom i vitražima.

– Zadovoljan sam što smo domaćini i ambasadoru Belorusije i što smo ga upoznali sa radom naše lokalne samouprave i potencijalima našeg grada. Ono što bih najviše voleo jeste da uspostavimo saradnju sa nekom od beloruskih kompanija – istakao je gradonačelnik Janjić.

M.Ml.

Foto: Jovan D.Njegović