Au fost organizate mai multe everimente, mai multe expoziții

În cadrul ediției a IX-a a manifestării „Zilele Uzdinului”, au expus doi tineri
Pe parcursul lunii iulie, în cadrul manifestării „Zilele Uzdinului” ediția a IX-a, au fostorganizate mai multe evenimente. Manifestarea a început pe 1 iulie iar una din expoziți a fost organizată la Galeria „Torna, Torna, Frate” expoziția lui Sebastian Checi din Torac, care a prezentat publicului realizările sale: portrete, caricaturi și peisaje.
De mic copil l-a atras cultura plastică. I-a plăcut să deseneze. Mai întâi a început să realizeze portrete, apoi a trecut la peisaje și recent a început să deseneze și caricaturi. A realizat aproximativ 50 de caricature și a expus în România, la Elemir, Žitište și cel mai recent, la Uzdin.Înpreună cu cunoscutul profesor și caricaturist Constantin Grosu din Zrenianin, a realizat prima sa expozitie la Jitiște în încăperile ,,Centrului Info” (Info centar). Sebastian Checi din Torac, este născut în 1985, în Zrenjanin, a terminat şcoala elementară la Torac iar cea medie de strugar de metal la Zrenianin.. Tehnica cea mai folosită este creion grafit și creioane colorate, dar nici o tehnică nu îi este necunoscută. Trebuie să menționăm că a apărut de sub tipar și cartea „Puterea creonului – Moč olovke” a lui Sebastian Checi care conține o parte din lucrările relizate, editată de Lumina torăceană, și realizată prin proiect susținut de Secretariatul provincial pentru sport și tineret a P.A. Voivodina. Cartea este redactată de Mircea Lelea, iar prefața semnată de Florin Rașa.
În cadrul „Zilelor Uzdinului” a avut loc și prima expoziție personală a lui Adrian Onciu la galeria „Torna, Torna, Fratre” din cadrul Casei Românești. Au fost expuse 15 imagini pe diferite teme.

M. V.