AVIV PARK: Naučni kamion „Istraži, prikaži, znanje potraži”

Od 27. do 31. maja u Aviv parku Zrenjanin biće postavljen „Naučni kamion” Centra za promociju nauke. То je pokretna laboratorija, učionica i izložbeni prostor. Osmišljen je tako da može da stigne u sve delove Srbije i približi nauku građanima kroz različite programe koji se u njemu održavaju. U svakom od gradova koje poseti „Naučni kamion” osmišljen je višednevni program koji čine raznovrsni sadržaji namenjeni učenicima, deci, organizovanim grupama i ostalim zainteresovanim građanima.

Sastavni delovi ove mobilne konstrukcije su radne stanice i interaktivni eksponati koji dodatno podstiču radoznalost i interesovanje za nauku. Inače, glavna manifestacija se zove „Noć istraživača”, a ovi dani u Zrenjaninu kada će Naučni kamion biti postavljen u Avivu su predmanifestacija za glavnu „Noć istraživača” 2017.
Zahvaljujući ovom „Naučnom kamionu”, naukа stiže u sve krajeve Republike Srbije. Time se ostvaruje glavna misija Centra za promociju nauke – da znanje u 21. veku postane dostupno svim građanima Srbije.

Sve radionice, labоratorije i nastava u Naučnom kamionu će se održavati svakodnevno od 10 do 20 časova. Moto ovih dana će biti: “Istraži, prikaži, znanje potraži”.

M.B.