Az új isklaév kezdetén a hagyományokhoz híven

Tanévnyitó szentmise a székesegyházban
Tanítónőjükkel, Gera Annával és hitoktatójukkal, Juhász Irénnel vonultak be a tanévnyitó szentmisére a nagybecskereki alsósok szeptember 17-én. A szentmisét msgr. Gyuris László székesegyházi plébános mutatta be, a zenei szolgálatot a Nepomuki Gyermek- és Ifjúsági Kórus látta el Kornélia nővérvezényletével és Elias Ohoiledwarin SVD atya gitárkíséretével.
Homíliájában a plébános – aki Nagybecskerek hittanosainak plébániai hitoktatója is egyúttal – homíliájában a megbocsátásról beszélt. Tudjunk bocsánatot kérni, mert bocsánatot kérni sokkal nehezebb, mint megbocsájtani – hangsúlyozta, és egy tanulságos történetet is elmondott a témával kapcsolatban.
Az áldozást megelőzően a plébános valamennyi első és második osztályost áldásban részesített, majd a szentmise végén megáldotta az iskolatáskákat. Azért tesszük ezt, hogy tudjátok, a tanulás szent dolog, Isten akarata – hívta fel a gyermekek figyelmét Gyuris atya, aki a szülőknek és nevelőknek sok türelmet és erőt kívánt vállalt feladataik és hivatásuk teljesítéséhez.
Ugyan ezen a napon a horvát nyelvű esti szentmisén tartották meg a nem magyar anyanyelvű hittanosok tanévnyitó miséjét. Itt a hittanosok a plébános irányításával eljátszották a napi evangéliumot a megbocsájtásról.
A székesegyházi plébános valamennyi hittanosának jó tanévet kívánt, s egy-egy alapvető imákat tartalmazó lappal és csokoládéval ajándékozta meg őket.
Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda