Bađok master Darko dobio čak 16 glasova!

Piše: Dalibor Bubnjević

Da su ovih dana održani lokalni izbori, ne bi se u mnogome menjao aktuelni raspored mandata u Skupštini grada! To potvrđuju rezultati glasanja čitalaca lista „Zrenjanin“ u okviru izbora „Ličnosti godine”. Po svemu sudeći, ubedljivu pobedu bi ostvarila Srpska napredna stranka (sa koalicionim partnerima), a u lokalni parlament bi još ušli SPS, „Dosta je bilo“ i Demokratska stranka.
Preko 3.000 kupona je pristiglo u redakciju. U oblasti politike je borba bila najinteresantnija. Trijumfovao je gradonačelnik Čedomir Janjić iz SNS-a. Odlične rezultate su postigli narodni tribun Dragan Šašić (nekadašnji istomišljenik Ljube Stanisavljeva) i predsednik Gradskog odbora SPS-a Željko Malušić. Brojem osvojenih glasova treba da budu zadovoljni Marina Gađanski (SNP), Pera Milankov (predsednik opštine Nova Crnja) i Svetlana Vukobratović (Dosta je bilo).
Šokantno je da glasači nisu prepoznali kvalitativni pomak u delanju pokrajinskog poslanika Bađok master Darka. Očito su se sugrađani svrstali u grupu disidenata koju predvodi Komisija za dodelu nagrada i priznanja Grada Zrenjanina. Nejasno je kako je doktorand Bađok dobio samo 16 glasova?! Šta još treba da uradi mladi akademski građanin da bi ga cenila lokalna zajednica?! Zar više nije dovoljno to da se povremeno dođe na posao, zapali po koja baklja na koncertu Zdravka Čolića, ili pak neposredno primenjuje kombinacija krivičnog i radnog prava u razgovoru sa bivšim zaposlenima!