BAHREINCI ZAVRŠILI PRIPREME U ZRENjANINU

Zadovoljni radom, atmosferom i hranom
Najbolje mlade stonoteniserke i stonoteniseri Bahreina završili su krajem prošle nedelje dvadesetodnevne pripreme u Zrenjaninu. Da bi što spremniji dočekali takmičenje na predstojećim Arapskim sportskim igrama u Tunisu, njihov ovdašnji domaćin, Stonoteniski klub Banat je u petak u Kristalnoj dvorani organizovao turnir na kome su, osim Bahreinaca, nastupili najbolji sadašnji i bivši igrači Banata i Stenesa, a u ženskoj konkurenciji učestvovale su stonoteniserke iz Mihajlova i Uzdina.
Reprezentativci Bahreina u svim uzrasnim kategorijama pre pet godina pripremali su se u Subotici, a protekle četiri godine bili su na pripremama u Kini. Sudeći prema utiscima trenera stonoteniserki Bahreina Borisa Baničeka, ovo sigurno neće biti poslednji put da dolaze u Banat.
– U Kini smo, kao i ovde, imali odličnu salu za trening. Pristup ovdašnjih sparing partnera, međutim, mnogo nam više odgovara nego onih na Dalekom istoku. Mladim Bahreincima neuporedivo bolje leži atmosfera u Zrenjaninu, a o hrani da i ne govorim – istakao je Baniček.
Pripremama reprezentativnih selekcija Bahreina vrlo su zadovoljni njihovi treneri Boris Vukelić i Vladimir Marić. Oni koji su, pre odlaska na Arapsko poluostrvo, kao prvi stručnjaci vodili Banat. Baniček, Vukelić i Marić organizovali su pripreme u Zrenjaninu za 12 stonotenisera i šest mladih stonoteniserki iz Bahreina.

Z.D.