„BANATSKA BAJKA – LETO U GRADSKOJ BAŠTI“: Bogat program za sve generacije

Druga po redu manifestacija „Banatska bajka“ – Leto u gradskoj bašti“ biće održana od 5. juna do 19. augusta, najavljeno je juče na konferenciji za novinare održanoj u multimedijalnoj sali gradske kuće. Organizatori su Kulturni centar Zrenjanin, Turistička organizacija grada i IP media 023, uz podršku grada Zrenjanina.

U planu je čak 66 programa namenjenih svim generacijama koji će se održavati u pomenutom periodu od utorka do nedelje. Tematski su podeljeni i počinjaće od 20 časova, dok će dečji programi počinjati u 19 časova. Utorkom su predviđene vinske priče i degustacija najboljih banatskih vina, sreda je rezervisana za multimedijalne programe, predstavljanje umetnika, književnika i umetničkih društava. Četvrtkom će se održavati dečji programi, radionice i predstave. Petak je posvećen gostima iz Turističke organizacije Srbije koji će predstaviti svoje ponude. Subotom će biti koncerti, dok će nedeljom, kao i prethodne godine, biti predstavljena sela.

– Želimo da ovogodišnja „Banatska bajka“ bude bolja od prethodne. Cilj nam je da premašimo prošlogodišnje rezultate. Ovo je samo jedna u nizu manifestacija za koju verujemo da će dati određen pečat Gradu. Pozivam sugrađane da nam se pridruže i uživaju u programu koji smo im pripremili – ističe direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina.

– Ovih nekoliko dana i nedelja Zrenjanin je grad manifestacija, a „Banatska bajka“ postaje sve značajnija. Sve što se organizuje prvi put lako je, a već drugi put su očekivanja veća. Zato je tu lokalna samouprava da podrži sve što promoviše kulturne, ali i druge vrednosti koje nudimo. Ove godine izlazimo iz gradskih okvira i proširujemo manifestaciju na Srednjobanatski okrug. Sadržaj je bogat, pa očekujemo i veliku posećenost – naveo je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Organizatori napominju da će se programi otkazivati jedino u slučaju lošeg vremena.

M.Malbaški