BANATSKI HRVATI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: najviše pratitelja ima na jugu banata, ali ima i korisnika i iz drugih krajeva vojvodine i srbije

Dobra platforma za informiranje i promociju nacionalnih zajednica

Suvremeno doba društvenih mreža pruža mnogobrojne pogodnosti. Njihova se moć prije svega izražava u tome što informacije i objave koje se dijele istodobno mogu doprijeti do velikog broja ljudi. Posjeduju značajnu prednost u odnosu na ostale platforme jer ih mogu koristiti kako pojedinci tako i različite organizacije, poduzeća i zajednice. Na taj se način posrednim putem promoviraju događaji, stavovi, pokreću međusobne interakcije istomišljenika, šire ideje. Medijski i drugi sadržaji objavljeni na internetu tako lako mogu naći put do svojih čitatelja i korisnika.
Nacionalne zajednice u Republici Srbiji prisutne su na društvenim mrežama već dugi niz godina. Taj trend slijede i Hrvati. S oko 2.700 pratitelja stranica subotičkog tjednika „Hrvatska riječ” najpopularnija je među ovdašnjim hrvatskim medijima na Facebooku. Ostale ustanove vojvođanskih Hrvata također imaju svoje profile i grupe na ovoj kod nas najzastupljenijoj socijalnoj platformi.
D. Mergel

Opširnije u štampanom izdanju