Befejeződött a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII Találkozója

Bácskertesről és Újvidékről jöttek a legjobb előadások
A bácsfeketehegyi színházteremben díjkiosztóval fejeződött be a vajdasági magyar amatőr színjátszók idei találkozója. A fesztivál két fő díját a Pataki László-díjat (a legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadás) a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József színjátszó csoportja érdemelte ki Gosszé Endre, Trezka című darabjáért.
A Bambach Róbert-díjat (a legjobb új formákat kereső előadás) az idén az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpadnak ítélték a Csoportkép című előadásukért.
A körzetőnkből induló két csoportot a tóbaiakat és nagybecskerekieket is díjazták.
A tóbai Petőfi Sándor színjátszó csoportot Garay Béla-díjjal tüntették ki a közösségteremtő tevékenységért. A tóbaiak még 4 különdíjban is részesültek. A Zentai Magyar Kamaraszínház különdíját kapták, valamint Lackó Farkas Erzsébetnek a Hét Nap, Illetve Koncz Éva különhíját adományozták, Ella szerepének a megformálásáért Sütő András, Balkáni Gerle című darabjában. A tóbai Baka Andrást is különdíjban részesítették Schuller Medárd szerepéért.
A nagybecskereki Madách Amatőr Színház két különdíjjal tért vissza a szemléről. Balázs György a Magyar Szó különdíját vehette át Abel Znorko alakításáért a Talányos variációk című drámában. A darab fordításáért viszont a zsűri Jenovay Lajost részesítette különdíjban.
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozója az Újvidéki Színház Kovácsok című előadásával zárult. Jövőre Bánátban találkoznak a vajdasági műkedvelő színjátszók.