BIBLIOTEKA U ŽITIŠTU POSTOJI 54 GODINE

Ljubiteljima knjige na zadovoljstvo
Zaposleni u žitištanskoj Biblioteci „Branko Radičević” i tamošnji ljubitelji knjige, obeležili su 54 godine postojanja ove institucije kulture. O naporima da sve brojnijim čitaocima, članovima Biblioteke, obezbede zanimljive i aktuelne sadržaje, na svečanosti u restoranu „Park” govorile su direktorka Vesna Ćuk i predsednica Upravnog odbora Svetlana Maja Babić.
Trud i želju zaposlenih u žitištanskom hramu knjige, da se kontinuiranom i kvalitetnom nabavkom, stručnim radom, programima namenjenim deci i odraslima neguje i podstiče čitanje i kreativno pisanje i razvija bibliotečka delatnost, pohvalila je i Dušica Mandić, viši bibliotekar i rukovodilac Matičnog odeljenja GNB „Žarko Zrenjanin”.
U kulturno-umetničkom delu programa obeleženo je 30 godina od smrti Miroslava Antića. Vesna Ćuk pričala je o životu i stvaralaštvu ovog pesnika, podsetivši da je rano detinjstvo proveo u Banatskom Višnjićevu. U tom selu, naime, pesnikov otac, Nenko Antić, radio je kao učitelj. Stihove Miroslava Antića govorio je zrenjaninski glumac Prvoslav Zakovski. Na gitari ga je pratio Goran Budisavljević, iz Banatskog Karađorđeva.
Kako izveštava portal „Info centar”, svečanost povodom rođendana Biblioteke „Branko Radičević” uveličao je i tamburaški orkestar OŠ „Sveti Sava” pod rukovodstvom profesora muzičkog Jove Babića.

L.Z.