Bodiroga upokojio „fabriku vode“

Piše: Dalibor Bubnjević

U petak nas je prerano napustila „fabrika vode“. Bog da joj dušu prosti, mučila se od samog rođenja. Njeno začeće mnogi nisu odobravali, jer su smatrali da je na delu bio protivprirodni blud. No, rodilo se, valja ga ljuljati…
Očekivalo se da će posledice političkog incesta vremenom ispariti, tj. da će novorođeno čudovište prerasti u anđela. Na žalost, tako nešto se dešava samo u bajkama! Umesto radosti i veselja, monstruma su pratili samo problemi.
Bezuslovna ljubav roditelja im je pomutila um! Nisu videli šta su stvorili. Ne treba da ih osuđujemo, ipak su i oni ljudi. No, roditelji su u svom okruženju imali drage prijatelje koji su preuzeli na sebe ozbiljnu odgovornost. Dete („fabriku vode“) je sa respiratora otkačio Predrag Bodiroga, prošlog petka. Imao je smelosti da gradskim ocima kaže da su stvorili „čudo neviđeno“ i da to ne može obitavati u pitomoj sredini kakava je Banat.
Vredno pomena je i to da Bodiroga nije bio hrabar sam po sebi. Pomogao mu je i banatski Eliot Nes (osnovni tužilac Mladen Vujin) rekavši mu da neće tolerisati pravnu i finansijsku pornografiju u vlastitoj parohiji!