Bojan Marković postao šef kabineta!

Piše: dalibor Bubnjević

Bojan Marković od ove nedelje više nije načelnik Policijske uprave! Koordinacijom više nadležnih organa, postavljen je za šefa kabineta generalnog direktora „Srbijašuma“. Reč je o javnom preduzeću koje gazduje državnim šumama i zemljištem na površini od skoro 900.000 hektara! Od strateškog je značaja za Republiku, naročito u procesu pregovaranja za pristupanje Evropskoj uniji.

Prema nezvaničnim saznanjima, Marković je napustio mesto prvog policajca Srednjeg Banata nakon što je uspešno sproveo desetogodišnji strateški dokument! U pitanju je planska odluka, sa podrškom najviših organa MUP-a, a koja je rezultirala činjenicama da je naš grad najbezbedniji u regionu.
Bojan Marković je jedan od najboljih policijskih službenika u Banatu! Najpre je pokazivao brilijantne rezultate na Policijskoj akademiji, pa je samim tim, po diplomiranju, zadržan u nastavnom procesu. U službi je izvršavao brojne odgovorne poslove: u interventnoj jedinici, saobraćajnoj policiji itd. Pročelničku funkciju je obavljao celu deceniju i time je ušao u savremenu bezbednosnu istoriju Srbije.
Prema nepotvrđenim informacijama, uvažen je Markovićev predlog za naslednika na mestu načelnika. Zbog najavljenih brojnih antikoruptivnih akcija, njegovo ime i dalje se drži u