BORISLAV MANDIĆ JE MEĐU NAJUSPEŠNIJIM TRENERIMA U SRBIJI

Teška sezona, ali su zato rezultati izuzetni

Upravni odbor trenerske organizacije Srpskog atletskog saveza odlučio je da priznanja za postignute rezultate u godini koja je na izmaku dodeli stručnjacima u 12 kategorija. Među najuspešnijima je Borislav Mandić, trener zrenjaninskog AK As 023, koji je nagrađen za ostvarenja mlađih pionira (takmičari do 14 godina). Počastvovan je što je potvrdu za rad dobio od kolega, ali naglašava da su za to najviše zaslužni oni koji su na borilištima ostvarili izuzetne rezultate.
– Ova sezone je zbog pandemije bila veoma teška i zahtevna. Kalendar je nekoliko puta menjan, nije bilo lako tempirati formu atletičara. Uprkos tome, rezultati članova našeg kluba su izuzetni. Priznanje koje sam dobio odnosi se na dostignuća mlađih pionira, ali sam ponosan što su članovi Kluba u svim konkurencijama na pojedinačnim prvenstvima Srbije osvojili ukupno 15 zlatnih, četiri srebrne i isto toliko bronzanih medalja. Osim toga, postavili su i četiri nacionalna rekorda – kaže trener Mandić i dodaje da se priznanja trenerima tradicionalno uručuju na „Danima atletike” koji su ove godine odloženi.
U ovom klubu trenira mnogo talentovanih atletičarki i atletičara, a u kategoriji mlađih pionira izdvaja se Justin Cvetkov. Dečak koji je rođen 2007. godine na prvenstvu Srbije u dvorani pobedio je na 60 i 200 m (7,88, odnosno 25,52), a pozlatio se i u istim disciplinama i na državnom šampionatu na otvorenom (60 m – 7,93, 200 m – 25,06), kao i u troboju (60 m – 7,88, skok u dalj – 5,67 m, bacanje kugle – 12,48 m).
– U troboju je sakupio 2.610 bodova, i to je najbolji rezultat u Srbiji, a novi državni rekord je i skok od 5,67 m. Justin je 300 m istrčao za 37,85 sekundi i tako je oborio nacionalni rekord star 32 godine. Osim toga, na mitinzima je istrčao lične rekorde na 60 i 200 m (7,65 i 25,06). Na ekipnom prvenstvu Srbije naša muška ekipa sastavljena od takmičara do 14 godina, osvojila je treće mesto – navodi naš sagovornik.
– Dobrim rezultatima pomoglo je i to što je na zrenjaninskom Gradskom stadionu postavljena kvalitetna atletska tartan staza, te smo se za sva takmičenja pripremali u svom gradu. Nadamo se da će uskoro stići i potrebni rekviziti, tada bismo imali sve uslove da obezbedimo dalji napredak naših talentovanih atletičarki i atletičara – kaže trener AK As 023.

  • ANDREINA GODINA
    Borislav Mandić ističe da je najuspešnija takmičarka Kluba osamnaestogodišnja Andrea Sremac. Ona je na pojedinačnim prvenstvima Srbije (u dvorani i na otvorenom) ove godine u kategoriji mlađih juniorki osvojila šest zlatnih odličja i to u trkama na 60, 100, 200 i 400 m. Više puta je obarala lične rekorde u tim disciplinama (60 m – 7,83; 100 m – 12,21; 200 m – 25,02 i 400 m – 56,14). Nadmetala se i u konkurenciji starijih juniorki i seniorki, pa je sa svih državnih prvenstava donela 14 medalja (sedam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane). Dva puta je nastupala za juniorsku i mlađe juniorsku reprezentaciju Srbije.

B. Mandić