BOTOŠ – ZAVRŠENA KOMASACIJA, STARTUJE ENERGANA, USKORO I SPORTSKA SALA…

Selo uspešnih domaćina
Uspešno izvedena komasacija poljoprivrednog zemljišta, završetak sportske hale započete pre dve i po decenije i postavljanje novih tribina na fudbalskom igralištu – veliki su poslovi u Botošu, koji će u narednih mesec dana biti privedeni kraju. Ovde postoji više zemljoradničkih mlinova i zadruga, sa kojima sarađuju poljoprivrednici iz Tomaševca, Banatskog Despotovca, Sutjeske, Orlovata i Uzdina, što je po Branislavu Laziću, predsedniku Saveta Mesne zajednice svojevrsni dokaz da je ovo selo dobrih domaćina.
– Izgradnja niza komunalnih i sportskih objekata, kao i uređenje spomenika srpskim dobrovoljcima iz Prvog svetskog rata i ruskom vojniku svedoči da mi iz Saveta Mesne zajednice dobro radimo – ističe Lazić i naglašava: – Ubiramo mesni samodoprinos, ali priliv od oko milion i po dinara godišnje nije dovoljan da se uradi sve ono što selu treba.
Najkrupnija ekonomska novost u Botošu je skori start energane na biomasu, koju gradi Poljoprivredno dobro „Mladost”, u finansijskom i tehničkom partnerstvu sa holandskim i nemačkim firmama. Planira se zapošljavanje 15 – ak radnika. Otvaranje će, veli naš sagovornik, uslediti do sredine juna, i biće zaista veliki događaj.
M. Stojin
Opširnije u štampanom izdanju