BOTOŠKI FK OMLADINAC FAM JESENjI JE PRVAK PODRUČNE LIGE ZRENjANIN

Pogled ka Vojvođanskoj ligi

Tradicionalnim okupljanjem pod nazivom „Dan fudbala” FK Omladinac iz Botoša zaključio je jesenju polusezonu. Organizovan je turnir u malom fudbalu na kojem su, uz domaći tim, nastupile i seniorske ekipe iz Nakova, Mokrina, Kumana, Novog Miloševa i Lazareva, a održano je i takmičenje za mlađe kategorije. Specijalni gosti su bili klubovi malog fudbala SAS iz Zrenjanina i Student iz Beograda koji su odigrali prijateljsku utakmicu. Organizaciju ovogodišnjeg fudbalskog druženja potpisuju predsednik Upravnog odbora Kluba Branislav Lazić i direktor Nikola Nataroš.
Ove jeseni Omladinac FAM je ostvario najznačajniji uspeh u novijoj istoriji. Titula jesenjeg prvaka Područne lige sa 40 osvojenih bodova, osam više od drugoplasiranog tima, jeste i poruka da Botošani tu neće stati. Pauzu u prvenstvu će se iskoristiti za dovođenje novih igrača, a najavljuju da će ih biti bar petorica. Među njima je i još jedan fudbaler iz Nigerije. Što se tiče stručnog štaba, on se neće menjati.
– Ostajem na klupi Omladinca i u drugom delu sezone. Predočio sam upravi plan rada, a oni su ga prihvatili. Spremamo se za Vojvođansku ligu. Počećemo pripreme 10. februara, odigraćemo osam do deset kontrolnih utakmica među kojima su i one u okviru finala Kupa sa Tamišom iz Farkaždina. Druga finalna utakmica će nam ujedno biti i generalna proba pred nastavak prvenstva. Svi fudbaleri koji su nastupali u jesenjem delu šampionata, sem Marka Novaka koji se dogovorio oko prelaska u Begej, ostaju u Klubu – kaže trener Petar Rajlić.
Tokom jesenjeg dela sezone za Omladinac FAM je nastupilo 18 igrača, a po podacima koje je obradio sekretar Kluba Zoran Ilijašev, nijednom nisu izostali golman Marko Miškov i štoper Nenad Radulović. Igrali su još i Srđan Radičević, Aleksandar Mitrović, Slađan Novković, Aleksandar Stanić, Lazar Nataroš, Ivan Tanjga, Marko Novak, Borko Spalević, David Stojković, Nikola Sujić, Remigus Governur, Milan Jovanov, Ivan Sremac, Marko Ninković, Nikola Nataroš i Ajodele Frenklin. Zanimljivo je da se čak 14 igrača upisalo u listu strelaca, a najviše golova je postigao Slađan Novković (20).

  • STADION, HOTEL, SALA…
    Fakultet za menadžment je od ove sezone poslovni partner Omladinca. Planovi saradnje su ozbiljni i već se sada najavljuje rekonstrukcija stadiona i ulaganje u hotel, što bi sa postojećom salom bio zaokruženi sportski i trenažni centar za više sportova. Dekan FAM-a Goran Kvrgić ne krije da je njegov cilj da se sa klubom iz Botoša plasira u Srpsku ligu.
    Svi u Botošu sa nestrpljenjem očekuju borbu za prvi trofej, Kup FSG Zrenjanin koji je Botošanima prošle godine izmakao u duelu sa Rusandom. Sada se posebno spremaju da 1. i 8. marta 2020. godine ne naprave iste greške.

N. M.