Branka, vredelo je!

Piše: Dalibor Bubnjević

Draga Branka, napustila si nas tiho! To ti nije svojstveno. Ko god te poznaje svestan je o čemu pišem. Od tebe se uvek očekuje izobilje energije, ljubavi… Ovoga puta sve je drugačije! U sredu, kada zaključujemo novine, tvoja kćerka nam je javila da si otišla na neko drugo mesto. Učinila je to jasno i precizno! Bila bi sigurno ponosna da si je čula. Nalik tebi, u teškim trenucima zadržala je pribranost.
Hteli mi to da priznamo ili ne, nesreća koja te zadesila pri vođenju programa, pokrenula je kotač zla. Nakon što si preživela ono što drugi ne bi, suočila si se sa brojnim nedaćama.
Najpre je Dragan otišao, potom je tvoje zdravlje dodatno narušeno. Uprkos problemima, zadržala si entuzijazam. Štaviše, naterali si sve nas da poverujemo u iluziju koju si kreirala. Pomislili smo da si besmrtna i da će tebe sve nedaće zaobići.
Poznajemo se više od polovine mog života. Naš odnos je imao uspone i padove, sve je bilo u znaku novinarstva. Verovali smo da obavljamo posao koji je od značaja za javnost. Siguran sam da smo u tome davali sebe sto posto. Međutim, ti si bila beskompromisna. Nisi (pre)poznavala umor, radila si stalno, nisu postojale prepreke na tom putu…
Draga Branka, ako postavljaš sebi pitanje da li je vredelo to sve, odgovoriću ti! Vredelo je. No, ne zbog njih, već zbog tebe. Čuvaj nam najbolja mesta na pozornici, ponovo ćemo biti zajedno. Samo je pitanje vremena…