BRZINA I ALKOHOL NAJČEŠĆI UZROK SMRTI NA BANATSKIM PUTEVIMA

Čašica i volan ne idu zajedno

Početkom meseca jedna osobe izgubila je život, a jedna je teže ozleđena u saobraćajnoj nesreći na putu Zrenjanin-Ečka. U još tri saobraćajke koje su se dogodile nakon ovog nemilog događaja, povređeno je i zadržano na dijagnostici još četiri osobe. Sve ovo nas podseća da su učesnici u saobraćaju obavezni da poštuju propise i prilagode se situacijama u saobraćaju. Međutim, to nije uvek tako, pa nepoštovanje regulative dovodi i do tragedija koje porodice zaviju u crno.

Koji su najveći problemi i najčešći prekršaji kada je saobraćaj na teritroiji Grada Zrenjanina u pitanju odgovorio je Marko Škorić, načelnik Odelenja saobraćajne policije za RTV. Kako je naveo, na teritoriji Srednjobanatskog okruga dogodile su se od početka godine 284 saobraćajne nezgode u kojima je, nažalost, preminulo šest osoba a 46 lica je teže povređeno. Lakše ozlede ima 240 osoba.
– Ono što je zadatak pripadnika Saobraćajne policije jeste da otkrivamo prekršaje koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda. Ono što smo do sada zaključili, to su: neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, što su i najčešći uzroci – istakao je Škorić.
Načelnik Saobraćajne policije je ukazao da ne raspolažu tačnim podacima o kritičnim mestima nezgoda, ali da su najčešće u periodu od 9 do 16 časova u toku dana, kao i u toku noći od 2 do 5.

– Do sada smo sproveli 32 regionalne, pet međunarodnih i sedam centralnih akcija na teritoriji okruga. U njima se kao prekršaji najviše navode: nepropisna brzina kretanja, nevezivanje sigurnosnih pojaseva, korišćenje mobilnog telefona na nepropisan način, vožnja pod dejstvom alkohola, preticanje. To su prekršaji na koje mi upozoravamo građane – istakao je Škorić i naveo da pripadnici Saobraćajne policije podižu svest vozača da ne čine prestupe.

Škorić je naveo da saobraćajci nastavljaju sa sprovođenjem aktivnosti koje imaju za cilj da preduprede prekršaje i nezgode.
Takođe, podsetio je da sugrađani redovno sprovode tehničke preglede na svojim vozilima, da svetlosni i signalni uređaji uvek budu ispravni, te da vozači prilagode brzinu kretanja vozila jer će u narednom periodu kolovozi biti vlažni.
– Ovo je pogotovo bitno sada kada počinju jesenji radovi i kada će na putevima biti poljoprivrednih mašina, kao i mogućeg blata na kolovozima. Vozači traktora nanose vlažnu zemlju na put i zbog toga je neophodan dodatni oprez – zaključio je Marko Škorić.

S. V.