„ČISTOĆA I ZELENILO“: Obeležen Svetski dan zaštite životinja u Prihvatilištu

U zrenjaninskom Prihvatilištu za napuštene životinje danas, 4. oktobra obeležen je Svetski dan životinja, i ovom prilikom taj objekat su posetili učenici Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“, koji pohađaju smer zaštita životne sredine. Tu su mogli da vide i saznaju sve što ih zanima o zaštiti i dobrobiti životinja, udomljavanju, kako treba brinuti ali i kako se ne treba ponašati prema kućnim ljubimcima.
Ističući da su ovakvi događaji prava prilika da učenici saznaju kako treba brinuti o životinjama, Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u „Čistoći i zelenilu“ je istakla da je od početka rada Prihvatilišta pre 12 godina, udomljeno otprilike 3.500
životinja, uglavnom pasa.

azil
Ona je pozvala sve građane koji žele ljubimca da dođu subotom u Prihvatilište od 10 do 13 časova, i da besplatno udome psa, ili da pozovu 064/811-68-78 i informišu se o ovoj proceduri.
Ističući da je Grad Zrenjanin kao i prethodnih godina i ove godine opredelio znatna sredstva za brigu o napuštenim životinjama, gradska većnica za zaštitu životne sredine i rodnu ravnopravnost Sanja Žurž Nedeljkov rekla je ovom prilikom da je za ovu godinu iz budžeta izdvojeno oko dva miliona dinara.

S.V.

azil2 azil kera