„ČISTOĆA I ZELENILO” UOČI PROLEĆNE SADNjE

Prodaja sadnog materijala u gradskom rasadniku
Nakon prolećnog obrađivanja zemljišta, u narednim danima počinje sezona sadnje kako cveća i rasada, tako i mladica drveća.
– Rasadnik JKP „Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, raspolaže širokim asortimanom lišćara, četinara, ukrasnog šiblja, višegodišnjeg cveća, kao i kalemljenim lišćarima koji atraktivno izgledaju, a ovih dana počinje i velika prolećna prodaja sadnog materijala. Iz širokog asortimana sadnica izdvajamo javor, brezu, bagrem, vrbu, zlatni brest, hrast, dud, crvenolisnu bukvu, ukrasni glog, cvenolisnu šljivu, japansku trešnju, magnoliju, lešnik… Iz asortimana kvalitetnog rasada cveća preporučujemo daliju, muškatle, petunije, kadifice, ukrasnu koprivu – kaže za naše novine Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u JKP „Čistoća i zelenilo”.
Ona napominje da ponuda „Čistoćinog” rasadnika sadrži i malč koji ima višestruku ulogu, te da osim što veoma dekorativno izgleda, malč sprečava isušivanje zemljišta kao i razvoj korova ali i reguliše temperaturu zemljišta.
– Od zaposlenih u rasadniku može se dobiti savet za koju vrstu biljke je pogodan određeni tip zemljišta. Takođe, uz kupovinu sadnica nudimo i uslugu sadnje i uređivanja zelenih površina ispred poslovnog ili stambenog i dvorišnog prostora- napomenula je Tančićka.
Rasadnik se nalazi u Radničkoj ulici bb, u naselju Šumica, a radno vreme je radnim danima od 7 do 17 i subotom od 7 do 15 časova. Informacije se mogu dobiti i putem broja telefona 023/562-107.

S. V.