Cvijanović pomoćnik, Protić direktor

Piše: Dalibor Bubnjević

Simo Salapura ovih dana obeležava prvu godišnjicu na funkciji gradonačelnika. Da li treba da bude zadovoljan učinkom? Generalno govoreći, odgovor na navedeno pitanje je pozitivan. Za razliku od prethodnika, reč je o mladom čoveku koji nije bahat. Umesto po kafanama, vreme troši na radnom mestu, uz porodicu (nedavno je postao otac trećeg deteta), kao i na sportskim terenima. Ono što ga izdvaja u odnosu na mnoge političare je poštenje!
Ipak, trebalo bi da završi proces formiranja svog tima u Gradskoj upravi. Za očekivati je da (kao dete novinara) još više bude spreman na javni dijalog. Do sada se pokazao izuzetno senzitivnim na probleme građana.
Međutim, proteste povodom nedostatka vode za piće ne treba da doživljava lično. Uzročnici bunta su u liku i delu funkcionera prethodnog mandata. Oni su i smenjeni zato što su pobrkali lični i javni interes.
Socijalisti su se konsolidovali! Nakon burnih diskusija, sledi sprovođenje ranije donetih odluka. Gradski odbor će u petak (uz sasluženje Dušana Bajatovića) potvrditi jedinstvo partije. Posledično, Nenad Cvijanović će biti pomoćnik gradonačelnika, a Zoran Protić direktor JKP „Gradska toplana“.