DAN MESNIH ZAJEDNICA „VELJKO VLAHOVIĆ” I „SONJA MARINKOVIĆ”: Plakete vladiki Nikanoru, Zoranu Slaviću i Asocijaciji za razvoj Bagljaša

Svečanom liturgijom u Vaznesenjskom hramu na Bagljašu koju je služio njegovo preosveštenstvo vladika banatski Nikanor i sednicom saveta mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinkvić“ obeležena je slava bagljaških mesnih zajednica – Vaznesenje gospodnje – Spasovdan.

Za posebne zasluge za razvoj duhovnog života ovog dela grada u kom živi oko 20 hiljada ljudi, a koji „krunu“ dobija podizanjem pravoslavnog hrama, plaketom je nagrađen vladika Nikanor. Plaketu je uručio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Vladika Nikanor.

Piscu i društvenom radniku, profesoru Zoranu Slaviću, plaketa je dodeljena za rad na oživljavanju bogatog kulturnog života na Bagljašu, koji se ogleda u brojnim manifestacijama, poznatim i široj kulturnoj javnosti.

Asocijacije za razvoj Bagljaša nagrađena je za rezultate u oživljavanju celokupnog društvenog života u ovom delu Zrenjanina. Priznanje je primila Marija Janković, član Upravnog odbora pomenute asocijacije.

Zoran Slavic sa pomocnikom gradonacelnika Simom Salapurom Marija Jankovic clanica UO Asocijacija za razvoj MZ Bagljas

M.S-n.