ODRŽANA NOVA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI: Odazvalo se 38 davalaca

Aktivnosti vezane za dobrovoljno davalaštvo u Zrenjaninu se nastavljaju i u vreme vanrednog stanja. Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao je danas novu akciju, od 9 do 12 časova, u prostorijama Kulturnog centra. Naredna akcija će biti 29. aprila, takođe od 9 do 12, u transfuziomobilu.

Prema rečima sekretarke Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandre Tanasijević, akcija dobrovoljnog davanja krvi, organizovana prošlog četvrtka, 9. aprila, bila je pristojna.

U ovoj akciji, koja je takođe organizovana u Kulturnom centru Zrejanina, krv je dalo 38 dobrovoljnih davalaca. Zdravstveno stanje je onemogućilo 6 prijavljenih osoba da daju krv.

I tokom vanrednog stanja od izuzetne je važnosti da transfuzijsko lečenje bude kontiuirano i sigurno – podseća Aeksandra Tanasijević. – U situaaciji u kojoj se nalazimo vezano za kovid-19, ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu i da postoje i oni kojima je neophodna, bez obzira na sve. Svaka jedinica krvi je dragocena.

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu je najavljena za 29. april.

B.Jajić

Foto: arhiva Crveni krst Zrenjanin