DANAS ZASEDALO GRADSKO VEĆE ZRENJANINA: Prihodi budžeta veći od planiranih za 10,7 odsto!

Prihodi budžeta grada Zrenjanina bi do kraja godine trebalo da dostignu 4 milijarde i 772,5 miliona dinara, što je za 10,7 procenata više od planiranih, konstatovalo je Gradsko veće na jutros održanoj sednici, prilikom razmatranja predloga rebalansa budžeta grada za ovu godinu.

– Raduje me više stvari: iako smo budžet planirali realno, rebalansom je uvećan za 10,7 procenata. Još više raduje što je u snažnom porastu masa poreza na zarade, što svedoči o rastu zaposlenosti i usponu privrede – komentarisao je tokom sednice, a i posle nje – u izjavi za medije – gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

On se posebno osvrnuo na obezeđenje finansija za ozbiljne investicije u industriji do kraja godine – sa zapošljavanjem 1.500 novih radnika, početak gradnje dečijeg vrtića u naselju Putnkovo”, rekostrukciju Trga Zorana Đinđića – platoa kod Vojvođanske banke i rekonstrukciju stadiona u Karađorđevom parku.

U strukturi prihoda budžeta, porez na zarade planiran je u visini od milijardu i 650 miliona dinara, porez na imovinu dostigao bi do kraja godine 802 miliona, transferi sa viših nivoa vlasti 404,2 miliona dinara, a prihodi od prodaje zemljišta – 300 miliona dinara.

Gradsko veće odlučilo je da se firmi Bobar” Beška, kao strateškim partnerom i Srbija gasom” – kao investitorom poveri gasifikacija Perleza, Knićanina, Belog Blata, Mihajlova i Taraša.

Gradsko veće je odobrilo konverziju pripadajućeg dela poreza na zarade subjekta privatizacije SIMPO Vranje, u visini od 602.515 dinara u trajni kapital. Radi se o realizaciji Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) Simpa, shodno zaključku Vlade Republike Srbije iz aprila ove godine.

Usvojene su izmene programa poslovanja većeg broja javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Zrenjanin, Izveštaj o poslovanju JKP Vodovod i kanalizacija” u prošloj godini. M. S-n.