„DANI SRPSKE U SRBIJI” I U ZRENjANINU

Reka Drina nas spaja

Monodramom „O glumatanju” – pričom o ljubavi i dostojanstvu, porodici, deci, odrastanju i odraslima koju je izveo glumac Slobodan Ćustić u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, i večeri poezije „Književna Hercegovina” u baroknoj sali gradske kuće, u četvrtak 5. i ponedeljak 9. septembra – obeleženi su „Dani Srpske u Srbiji” koje organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.
Manifestacija se u gradu na Begeju održava po šesti put, a o programu i saradnji sa Zrenjaninom govorio je Borislav Maksimov, saradnik za kulturu u Predstavništvu Republike Srpske.
– Manifestacija ima za cilj da predstavi našim ljudima poreklom iz Republike Srpske kako savremeno književno stvaralaštvo, tako i tradiciju, ali i da domaćinima prikaže odakle su njihovi sugrađani, kakva je njihova istorija s obzirom na jedinstveni kulturni prostor – naglasio je Borislav Maksimov.
Delegaciju je, na prijemu, ugostio zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je istakao važnost manifestacije, kao i to da Zrenjanin neguje bratske odnose sa mnogim gradovima širom Republike Srpske.
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju