„DANI SRPSKE U SRBIJI“: Manifestacija završena u zrenjaninskom Pozorištu

„Dani Srpske u Srbiji“, manifestacija koju već treću godinu zaredom organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, zatvoreni su sinoć u Zrenjaninu. Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke izvelo je u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ predstavu „Otac i sin“  prema teksu Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića, u kojoj glavnu ulogu maestralno igra Petar Božović, kao gost.

Publici su se pre početka predstave obratili ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske dr Steva Mirjanić, direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Gradonačelnik Janjić je sinoć u Gradskoj kući sa gostima razgovarao o mogućnostima proširenja saradnje Zrenjanina sa Republikom Srpskom, pre svega, u oblasti privrede, ali i nauke, obrazovanja, kulture i sporta.

Tokom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koja je počela 10. septembra u Beogradu i koju je u „Sava centru“ otvorio predsednik Miroslav Dodik, u 15 gradova Srbije su održana 23 programa. U Kulturnom centru Zrenjanina u okviru manifestacije je odigrana predstava „Poslednja pesma“ posvećena Jovanu Dučiću, zrenjaninskoj Biblioteci su uručene knjige, a u Regionalnoj privrednoj komori Zrenjanin organizovan susret privrednika.

B.J.
Fotografije: Ivan Pančić

dsc_0213 dsc_0188-o dsc_0157 dsc_0112 dsc_0033-o dsc_0025-o dsc_0001-o dsc_0276