U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA: Otvoren trodnevni „Stripolis“ (FOTO)

U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina otvorena je sinoć izložba stripova i ilustracija Dejana Nenadova i Ivice Stevanovića, što je je označilo početak trodnevnog, 7. Festivala stripa „Stripolis“, čiji je idejni tvorac akademski slikar Branko Đukić, urednik časopisa „Stripolis“.

Direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković, organizatora „Stripolisa“, uručio je specijalno priznanje za Kompaniju „Eipix Entertainment“ d.o.o.  iz Novog Sada – za doprinos u razvoju srpskog stripa, koja je primio Nikola Tadein. „Epix“ je, zajedno sa Gradom Zrenjaninom, pokrovitelj manifestacije. Hol Kulturnog centra bio je pun posetilaca.

Iskusni strip crtači su sinoć  crtali za publiku a predstavili su se i najmlađi, kostimirani u likove iz stripova, kao i odrasli ljubitelji stripa.

Pavle Zelić, pisac fantastike, predstavio je strip „Zločin na svetskoj izložbi“ Družine Dardaneli, sa crtežima Dragana Paunovića.

Predstavljen je i osmi broj časopisa „Stripolis” u kome su objavljeni stripovi autora iz Nemačke, Rusije, Rumunije Francuske, Belgije i Srbije. Promoter je bio Momčilo Rajin, muzički kritičar, urednik i izdavač iz Beograda. On je i večeras gost „Stripolisa“ – razgovor počinje u 19.30 u holu Kulturnog centra. U 19 časova se otvara berza stripa i gramofonskih ploča.

U subotu, u 19.30 časova je predviđen razgovor sa Dejanom Nenadovim i promocija albuma „Legenda o Isu”.
B. Jajić
Foto J. Nj. Drndak

kulturni-stripolis-0006_ kulturni-stripolis-0001_ kulturni-stripolis-0033_ kulturni-stripolis-0031_ kulturni-stripolis-0022_kulturni-stripolis-0076_ kulturni-stripolis-0062_ kulturni-stripolis-0044_ kulturni-stripolis-0043_-1 kulturni-stripolis-0039_ kulturni-stripolis-0042_ kulturni-stripolis-0043_