U INDUSTRIJSKOJ ZONI „EČKA“ – Otvoren pogon „Teknostruture“

Pogon italijanske kompanije „Teknostruture”(Tecnostrutture) svečano je danas otvoren u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok-Ečka”. Vrpcu su zajednički presekli ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević, Đuzepe Verna (Giuseppe Verna), osnivač i predsednik „Teknostruture”, Antonio Lućani (Antonio Luciani), gradonačelnik italijanskog grada sedišta „Teknostruture“ Frankavila al Mare (Francavilla al Mare), predsednik regije Abruco (Abruzzo) Lućiano Di Alfonso (Luciano D Alfonso), ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco (Giuseppe Manzo) i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

U proizvodnom pogonu u Zrenjaninu, od približno 4.000 kvadratnih metara, biće angažovano 30 radnika, a proizvodiće elemente čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodro- ma, stadiona, velikih tržnih centara i industrijskih objekata. Vrednost investicije je 3,5 milio na evra, a veći deo proizvodnje u Zrenjaninu biće namenjen inostranom tržištu. Investitor je već najavio i dalja ulaganja u Zrenjaninu u iznosu od šest miliona evra.

Današnju svečanost u industrijskoj zoni „Ečka“, gradonačelnici Frankavila al Mare i Zrenjanina iskoristili su da potpišu povelju o saradnji svoja dva grada. Zanimljivo je da su osnivač firme „Teknostrukture“ i njegovi i zrenjaninski gosti gradonačelnik Antonio Lućani te predsednik regije  Ambruco, Lućiano Di Alfonso, na svečanost došli direktno iz Italije, sletevši malim putničkim avionom na aerodrom „Ečka“.

Z. D.

rsz_a_dsc_0009_2129 rsz_dsc_0034_2154 dsc_0217_2337 rsz_dsc_0311_2431