DANILO JANJATOVIĆ O REZULTATIMA RADNIČKOG I SVOJOJ KARIJERI

Štoper koji odlično brani

U jesenjem delu prvenstva u Srpskoj ligi Vojvodina Zrenjaninci se nisu proslavili. Nakon 15. kola Radnički je na poslednjem, 16. mestu sa samo devet osvojenih bodova. Crveno-crni su izvojevali dve pobede, zabeležili su deset poraza i tri remija uz gol razliku 10:32 (- 22).
– Prvi deo lige nije prošao onako kako smo očekivali. Plan nam je bio da se plasiramo u sredini tabele, da imamo mnogo više pobeda i postignemo više pogodaka. Smatram da imamo dobru i složnu ekipu, ali da nam je za bolji rezultat nedostajalo koncentracije i posvećenosti. Lično sam se trudio da na svakoj utakmici pružim maksimum. Ponekad moglo i bolje, ali znam da sam se sto posto posvetio svakom meču. Verujem da će moja ekipa u drugom delu prvenstva imati bolje rezultate i da ćemo se pomaknutu sa začelja tabele – rekao je štoper Radničkog Danilo Janjatović.
Osamnaestogodišnji defanzivac je na pravi način iskoritio priliku da pokaže koliko zna i može. Karijeru započeo u Akademiji Bambi kada sa samo četiri godine.

– Kada sam imao 16 godina debitovao sam za prvi tim Radničkog. Moj naveći motiv da treniram je moj otac, koji se uspešno bavio fudbalom. Želja mi da budem kao on, pa čak i bolji. Prvi trener u Bambiju bio mi je Jovan Blažić, on mi je bio i ostao jedan od omiljenih trenera. Pod njegovim nadzorom načinio sam početne fudbalske korake, uz njegovu pomoć sam sa ekipom osvojio prve medalje na brojnim dečjim takmičenjima. Osim osvojenih turnira Mini-maksi lige, kao i nekoliko značajnih nadmetanja u omladinskoj konkurenciji, kao veliki uspeh izdvajam i poziv na pripreme reprezentacije Srbije u mlađim kategorijama – istakao je Janjatović.
Zanimljivo je i to da je mladi štoper na jednoj prvenstvenoj utakmici Radničkog bio i golman. Naime, uoči susreta u Stanišiću prvi čuvar mreže, Milovan Lekić, se razboleo, a njegova zamena Andrej Nosalj se povredio na treningu.
– Kao dečak sam voleo da branim. Neretko i sada kada igramo rekrativno, stanem na gol, tako da mi to nije strana pozicija. Kada je trener Predrag Kandić pitao ko će da brani, odmah sam se javio i mislim da sam pomogao svom timu na toj utakmici. Mi smo tada pobedili, a ja nisam primio gol. Radost sam podelio sa trenerom i saigračima – ispričao nam je mladi fudbaler.
Janjatović je bio jedan od standardnih igrača Radničkog u prvom delu sezone. Dva puta je zaslužio mesto u timu kola Srpske lige Vojvodina. Talentovan je i vredan, te se od njega mnogo očekuje u nastavku prvenstva.

D. Petrović