DARKO TOŠIĆ O REZULTATIMA I PLANOVIMA FK RADNIČKi ZRENjANIN

Na dobrom smo putu

Jesenji deo prvenstva u Srpskoj ligi Vojvodina FK Radnički Zrenjanin završio je na trećem mestu sa 29 bodova (9 pobeda, 2 poraza i 4 remija). Ispred Zrenjaninaca su prvoplasirani Železničar iz Pančeva sa 41 bodom i drugoplasirana Bačka 1901 iz Subotice sa 33 boda.
– Dobar deo zacrtanih ciljeva smo ostvarili, možemo da budemo zadovoljni. Žalimo za bodovima koje smo mogli da osvojimo protiv Vojvodine iz Perleza i kod kuće sa Bratstvom iz Prigrevice, uz te bodove bili bismo na korak od lidera. Ipak, sada smo na pola prvenstva, igraće se još 15 kola. Želimo da ostanemo u vrhu tabele, a za to je potrebno još mnogo rada i truda. Trenutni plasman je pokazatelj da smo na dobrom putu i daje nam samopouzdanje pred nastavak prvenstva – kaže Darko Tošić, sportski direktor Radničkog Zrenjanin.
Naš sagovornik ne krije da se nada da će se u prolećnom delu prvenstva njegova ekipa približiti Pančevcima, a možda ih i „preskočiti”.
– U 100 godina dugoj istoriji Radnički se nije borio za ulazak u savezni rang, pa ako to i ne ostvarimo u ovoj sezoni, već u sledećoj ćemo se truditi da dođemo do cilja – kaže Tošić.
Radnički je doveo dosta novih igrača pred početak ovog prvenstva, a nekoliko njih je potvrdilo da se dobro uklopilo. – Zadovoljan sam novajlijama, oni su potpuno opravdali dolazak u Radnički. Đorđe Bićanin se povredio u pripremnom periodu i nije imao mnogo prilike da igra, ali u utakmicama u kojima je nastupio, pokazao je je koliko vredi. Lalatović, Avdić i Lazić su igrali na 90 odsto utakmica. Krmar je davao golove i imao dosta asistencija. Ali polusezona je kratka. Mesec dana priprema i tri meseca igranja utakmica je nedovoljno da se neko u potpunosti dokaže. Pohvalio bih i mladog Ćirića koji je imao sjajan učinak, on je bonus igrač, 2004. godište, a dao je pet golova i imao četiri asistencije. Analiziraćemo utakmice i učinak svakog fudbalera. Potom ćemo videti da li ima potrebe da se još pojačamo – završio je Tošić.
Prolećni deo sezone kreće 7. marta, a u prvom kolu Radnički je gost Dinama u Pančevu. Zrenjaninci pripreme za nastavak prvenstva počinju u drugoj polovini januara naredne godine.
D. Petrović