DEČJI KARNEVAL NA TRGU SLOBODE: Predstavljene raznobojne maske uz podršku vaspitača

Karnevalskom bajalicom protiv „smorova i loših stvorova” otvoren je današnji dečji karneval, gde su deca iz gotovo svih vrtića sa teritorije Grada Zrenjanina učestvovala predstavljajući svoje maske i tačke koje su pripremali sa svojim vaspitačicama. Ovaj događaj, koji je trebalo da se održi prošle nedelje, a koji je zbog lošeg vremena odložen za danas, organizovala je Predškolska ustanova u okviru Dečje nedelje pod motom „Gradimo mostove među generacijama-za radost svakog deteta“.

karneval- karneval-1
Okupljanje učesnika dečjeg festivala bilo je na Trgu dr Zorana Đinđića, a zatim je povorka mališana, obučenih u šarolike i maštovite kostime, u pratnji vaspitača krenula ka Trgu slobode gde se održala pripredba u okviru koje su deca iz vrtića izveli svoje programske tačke.

KARNEVAL 0005_resize
Okupljenima se obratio direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović koji je poželeo deci da što duže uživaju u dečjoj igri, mašti i kreativnosti, a da će se ova ustanova truditi da svaki dan bude posvećen deci. Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, takođe se obratio okupljenima i pohvalio se da je Zrenjanin jedan od retkih gradova koji upisuje svu decu koja se prijave u Predškolsku ustanovu, najavio izgradnju dva vrtića u narednom periodu te poželeo mališanima da što duže uživaju u detinjstvu, igri i boravku u svojim vrtićima.

S.V.

Foto: J. Njegović Drndak

KARNEVAL 0002_resize karneval-maska semaforkarneval-most karneval biberce KARNEVAL 0013_resize KARNEVAL 0012_resize KARNEVAL 0011_resize KARNEVAL 0010_resize KARNEVAL 0009_resize KARNEVAL 0007_resize KARNEVAL 0006_resize KARNEVAL 0004_resize KARNEVAL 0003_resizeKARNEVAL