Dević i Julija, pa tek onda Rakić

Piše: Dalibor Bubnjević

Krajem svake kalendarske godine list „Zrenjanin“ poziva čitaoce da predlože ličnosti godine. Pažnju publike usmeravamo na nekoliko oblasti: politika, privreda, zdravstvo, prosveta, mediji… Međutim, ove godine vlada muk i neverica u našoj medijskoj kući! Pristižu nam kuponi sa predlozima u kategorijama koje nisu ustanovljene u našem izboru.
Ivana Devića, direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, čitaoci najčešće nominuju kao lidera „privatnog i javnog partnerstva“. U obrazloženju, po pravilu, navode da gospodin Dević dostojnu pažnju pruža dobavljačima javnog preduzeća na čijem je čelu. Neretko, smatra publika, uživi se u ulogu, pa čak i zagovara interes drugih poslovnih subjekata.
Mr Goran Rakić je najčešće predlagan kao „udarnik godine“. Predlagači smatraju da mladi doktorand prava zavređuje nagradu, jer uspeva da uruši zakone fizike! Naime, neretko je u stanju da bude na dva mesta u isto vreme. Takođe, Rakić je viđen kao lider u rubrici „dohotka godine“, budući da se stiče utisak da ostvaruje primanja veća od gradonačelnika i njegovog zamenika.
U vrhu liste nominovanih je i Julija Bobek, zamenica zaštitnika građana. Nju su brojni sugrađani prepoznali kao „zrenjaninskog Sašu Jankovića“. Smatraju da je vredno pažnje njeno pregalaštvo u borbi za prava građana, kao i veliki broj preporuka koje je izradila na novoj funkciji. Julija Bobek je u rekordnom roku prešla put od omraženog direktora do superiornog zaštitnika!