ĐACI IZ KLEKA POKAZALI VELIKO SRCE: Predstava za NURDOR

Dramska sekcija osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Kleka priredila je u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 12. maja predstavu pod nazivom „Peti leptir“. Komad je urađen po romanu Uroša Petrovića i prilagođena je uzrastu učenika od petog do osmog razreda. Izvedbi pred punom salom prisustvovao je i sam književnik koji se zahvalio na pozivu, uz komentar da mu je uvek lepo kada dođe u naš grad, a pogotovo kada je plemeniti cilj u pitanju. On je najavio i ponovni susret 31. maja kada će sa mališanima rešavati zagonetke.

Komad su pripremile Tatjana Dursun, nastavnica srpskog jezika, i Tereza Janjić, nastavnica engleskog jezika. Ističući da je dolaskom na predstavu i kupovinom ulaznice  publika podržala i organizaciju NURDOR, Tereza Janjić je istakla da se ova organizacija trudi da svoj deci oboleloj od raka pruži najbolju negu i adekvatan lek.

– Škole koje imaju najveće srce i đaci koji su kupovinom ulaznice doprineli misiji NURDOR-a su oni iz osnovnih škola: „Žarko Zrenjanin“, „Branko Đopić“ (Lukićevo), „2. oktobar“, „Jovan Cvijić“ „Đura Jakšić“ i „Jovan Dučić“ – rekla je Tereza Janjić.

S.V.