DO KRAJA FEBRUARA – ZAVRŠETAK POTISNOG VODA U LAZAREVU

Ugovor_Lazarevo_potisni vod 1Radovi na kanalizacionoj mreži u Lazarevu se nastavljaju izgradnjom potisnog voda od ovog naseljenog mesta prema Kleku zahvaljujući ugovoru koji su danas u Multimedijalnoj sali potpisali gradonačelnik Čedomir Janjić i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Goran Tajdić.
– JKP „Vodovod i kanalizacija“ je izvođač radova a grad je investitor. Mi ćemo raditi ovaj posao na deonici u dužini od 5700 metara. Vrednost radova je 22 miliona i 200 hiljada dinara bez pdv. Rok za završetak radova je 100 dana i očekujemo da ćemo krajem februara, marta završiti izgradnju potisnog cevovoda. Završetkom potisnog cevovoda nastaviće se izgradnja fekalne kanalizacije u Lazarevu. Meštani Lazareva neće morati da čekaju da cela kanalizaciona mreža bude završena pa da se priključe, već će moći da podnesu zahtev kada njihova ulica bude urađena – izjavio je Goran Tajdić.
Gradonačelnik Janjić je podsetio da je Zrenjanin prvi grad u kome je kompletno završena fekalna kanalizacija te da sada sledi uvođenje sistema za kanalisanje u 22 naseljena mesta.
– Mi smo pre nekoliko godina počeli da izgrađujemo fekalnih kanalizacija u Melencima, ElemirU, Kleku i Ečki. Zbog nedostatka novca ti radovi su prethodnih godina stali, međutim, mi smo obezbedili novac za sva četiri sela.Krećemo sa izgradnjom fekalne kanalizacije u Stajićevu i Lukićevu – izjavio je gradonačelnik Janjić.

M.Bukvić