GRAD SARAĐUJE SA BALKANSKOM ISTRAŽIVAČKOM MREŽOM PUTEM PARTICIPATIVNOG BUDZETIRANJA

Gradski budžet Zrenjanina učestvovaće sa 32 miliona dinara u finansiranju projekata lokalnih zajednica na području Grada Zrenjanina u cilju poboljšanja svokodnevice života u lokalnim sredinama. Radi se o realizaciji Memoranduma o „Participativnom budžetiranju“, koji je Grad Zrenjanin potpisao sa Balkanskom istraživačkom mrežom“ (BIRN).

Predstavnici BIRN-a Slobodan Georgijev, i NALED-a Ivana Bogosavljević Čikić su na konferenciji za medije širu javnost obavestili o smislu i tehničkim detaljima participativnog budžetiranja:

– Zrenjanin je jedan od deset gradova koji su uočili kvalitete ovakvog učešća građana u trošenju budžetskog novca. Verujem da će to uticati za dalje poboljšavanje pozicije grada kao dobrog mesta za investiranje. Građani će moći da svoje ideje, u osnovnim crtama, dostave u svoje mesne kancelarije, odnosno gradsku upravu, a stručni timovi će ih uobličiti, da bi na kraju o njima svoju reč dao Privredni savet gradonačelnika, Gradsko veće i konačno Skupština grada- objasnio je Georgijev.

Vreme za dostavljanje ideja za participativno budžetiranje je kratak: od 30. novembra do 7. decembra.

M. S-n.