DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU

Zrenjaninci igrali uz Sanju Ilića i „Balkaniku”

Iako je bilo poprilično hladno i maglovito, nekoliko stotina Zrenjaninaca igralo je i veselilo se uz popularne hitove ovog muzičkog sastava poput: „Naša deca”, „Za kraj”, „Plava ptica”, „Balkan 2000”, „Cepaj”, „Zmija”, „Dolina suza” i mnoge druge. Nisu izostale ni tradicionalne pesme „Zajdi, zajdi”, „Gusta mi magla padnala” i „Jovano, Jovanke”.
Članovi benda su brzim ritmom i energičnim nastupom razveselili sugrađane koji su u jednom trenutku poveli i kolo.
– Zrenjaninci su imali priliku da čuju skoro celokupan repertoar „Balkanike” s obzirom na to da smo svirali skoro dva sata. Naš sastav je ostao isti i neizmenjen uz pojačanje, a to je naša Tamara koja je večeras prvi put nastupila. Nas dvanaestoro smo u ovom sastavu već četiri godine i nadam se da ćemo tako i ostati – rekao je Sanja Ilić i najavio da će „Balkanika” ponovo nastupiti u našem gradu već na leto.
To je razlog zbog kojeg su pojedine pesme na koncertu izostale. Prethodno je, sa glavne bine na centralnom trgu, emitovana muzika sa razglasa.
U ponoć je, po tradiciji, usledio vatromet iznad gradske kuće, koji je trajao nekoliko minuta.
U razgovoru sa sugrađanima pitali smo ih kako im se dopada program i izbor muzike, kao i koju Novu godinu više proslavljaju. Većina je odgovorila da je zadovoljna muzičkim odabirom, ali da atmosferu kvari magla, hladnoća i vlažan vazduh. Zato su mnogi u rukama držali čaše toplog, kuvanog vina koje ih je grejalo.
M. Malbaški