DODELJENE STIPENDIJE ORGANIZACIJE „SVETOSAVLJE“: Podstrek za najbolje đake i studente

Desetu godinu zaredom organizacija „Svetosavlje” dodeljuje Svetosavske stipendije namenjene đacima iz višedetnih porodica slabijih materijalnih mogućnosti, koja imaju želju da uče, nastave svoje usavršavanje uz dobre školske i studentske rezultate.

Ugovore o stipendiranju danas su u baroknoj sali gradske kuće potpisali ovogodišnji učenici i studenti. Na konkursu za svetosavsku stipendiju koju dodeljuje „Svetosavlje“ učestvovalo je 46 učenika i studenata sa teritorije Grada Zrenjanina. Stipendiju su dobila tri najbolje rangirana studenta i petnaest najbolje rangiranih učenika. Ukupan fond za svetosavske stipendije koje je obezbedilo „Svetosavlje” za školsku 2019/2020. godinu iznosi milion i sto pedeset hiljada dinara.
– Stipendije za studente su utvrđene u pojedinačnom iznosu od 100.000 dinara, a za učenike u iznosu od 50.000 dinara na godišnjem nivou, i dodeljuju se u 10 mesečnih rata. Mogu sa velikim zadovoljstvom da kažem da je za ovih deset godina, preko deset miliona dinara izdvojeno u ove svrhe i da se preko stotinu dece i oko 50 studenata školovalo uz pomoć Svetosavske stipendije
rekao je Dragan Vidaković, predsednik „Svetosavlja”.
Troje najboljih studenata su Verica Simić (Medicinski fakultet), Anđela Jovanović, (Filozofski fakultet) i Nemanja Stojanović (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin”)
Učenici srednjih škola su: Aleksandar Radanov, Milica Vukov, Aleksandra Jovanović, Andrej Dunai, Ljubica Živković, Sergej Grahovac, Marija Živković, Teodora Jovanović i Sofija Radovanović (svi iz Zrenjaninske gimnazije), Viktor Mučaj (Hemijsko prehrambena i tekstilna škola „Uroš Predić”), Jelena Stojanović i Una Svjetlica (Ekonomsko trgovinska škola „Jovan Trajković”) Branko Ludoški (Srednja poljoprivredna škola), Danilo Ćirić (Muzička škola „Josif Marinković”) i Branko Isakov (Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj” Novi Sad).

Po drugi put su dodeljena i posebna priznanja – zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima za podršku organizaciji „Svetosavlje“ u ostvarivanju njegove misije i ciljeva.

Dobitnici priznanja su: Dušan Moromilov, sveštenik u penziji, Slavko Surla, novinar portala „Zrenjaninski.com” i Jovan Drndak Njegović, urednik fotografije u listu „Zrenjanin”

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović