MESNA ZAJEDNICA „DOSITEJ OBRADOVIĆ”: Učenici sadili breze

U okviru velikog projekta ozelenjavanja Grada i naseljenih mesta danas su mališani iz Osnovne škole „2. oktobar” sadili breze u parku na „Lesnini”. Park pripada MZ „Dositej Obradović” čiji su građani i ranije samoinicijativno sadili drveće u ovom parku u kome inače ima puno dece.

Dragan Ćirić koji se brine o parku rekao je da mu je drago što Grad pomaže sadnju novog drveća. Istakao je da je zbog sušnog perioda mnogobrojno drveće u parku počelo da se suši, tako da su nove sadnice itekako dobrodošle. Posebno mu je drago što vidi mlade koji se brinu o drveću, i da je to u periodu kada je on bio dete bilo sasvim normalno.

Pomoćnik gradonačenika Duško Radišić je rekao da je park na „Lesnini” samo jedna od zelenih površina koja će dobiti nove sadnice. Grad je nabavio 7.000 sadnica kojim će se uglavnom pošumljavati naseljena mesta. Od toga je 5.000 sadnica bagrema, koji je veoma značajan za pčele, 1.000 topola i 1.000 brestova. Njih će saditi lokalni pčelari, lovačka društva, kao i dobrovoljna vatrogasna društva. Kao pomoć Zrenjanin je dobio od Pokrajine još 1.800 sadnica istakao je Duško Radišić. U protekloj godini Grad je zasadio 10.000 sadnica.

Ž.Mišić