DOLAZAK INVESTITORA IZ BELGIJE: Za početak do 35 novih radnih mesta

Belgijska kompanija „Kopahoum” koja se bavi dizajnom i proizvodnjom roletni i dekoracijоm za prozore, rezervisala je zemljište u zoni Jugoistok gde bi trebalo da se sagradi pogon, najavili su danas predstavnici kompanije i gradonačelnik Čedomir Janjić.

Direktor razvoja ove firme Beni de Klipler izjavio je da su u Srbiji srdačno dočekani i najavio da će uskoro razviti posao u Zrenjaninu: – U Belgiji imamo 130 radnika i želimo da proširimo svoje poslovanje, tako da se radujemo otvaranju pogona u Zrenjaninu – kazao je on.

Rul Elpring, direktor „Kopahouma” zadužen za Srbiju, kazao je da će početi proizvodnju u slobodnoj zoni Jugoistok: – Prvo ćemo koristiti braunfild lokaciju, a posle ćemo sagraditi svoju zgradu za koju smo već rezervisali zemljište. Želimo da ovde proizvodimo stvari koje ne proizvodimo u Belgiji. U početku ćemo zaposliti od 30 do 35 ljudi, a kasnije bi bilo ukupno oko 150 radnika – najavio je on.

Braunfild lokacija je hala koju će belgijska firma koristiti dok ne bude izgradila svoju zgradu, rekao je je gradonačelnik Janjić. Kopahoum” je porodična firma iz grada Kortrejka, koja postoji 25 godina, kako je navedeno na sajtu kompanije.

M.M.

Foto: I. Pančić

rsz_dsc_2617 rsz_dsc_2618