DONACIJA ROTARI KLUBA: Obnovljene klupe za osnovce

Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin” prošle nedelje uručena je donacija Rotari kluba Zrenjanin, koja se sastoji u reparaciji oštećenih i dotrajalih ploča na školskim klupama za tri učionice.

Zahvaljujemo se Rotari klubu na donaciji koja je mnogo obradovala đake naše škole. Ove tri učionice sada izgledaju sada mnogo lepše, a u dve smene ove klupe koristi skoro dve stotine đaka – naglasila je direktorka škole Ivana Bošnjak Bošnjak.

Ističući da su akcije Rotari kluba Zrenjanin u lokalnoj zajednici usmerene na podršku deci i obrazovanju, Dejan Dunđerski, predsednik ove organizacije u našem gradu, rekao je da će i u narednom periodu nastaviti u istom smeru. On je istakao da su ovom prilikom učenici „Žarka” dobili nove, bele radne površine, Deca su, uz obećanje da će ih čuvati, zahvala gostima.

Ovoj poseti Školi prisustvovao je, između ostalih, i Bane Aranđelović, guverner Rotari distrikta za Srbiju i Crnu Goru.

Rotari internacional“ je danas najveća nevladina organizacija na svetu koju čini 33.000 klubova i više od 200 zemalja sa 1,2 miliona članova. Prema rečima prvog čoveka svetske rotari organizacije Ijana Rajzlija koji je u julu posetio Srbiju, moto članova ove organizacije jeste da nesebično služe, daju svoje vreme i sredstva da bi svet učinili boljim. Prvi rotari klub u Srbiji osnovan je 1928. godine. Poznati rotarijanci bili su Ivo Andrić, Mika Petrović Alas, arhitekta Bogdan Nestorović i drugi.

S.V.