DR PREDRAG MARKOVIĆ, POTPREDSEDNIK SPS-a U ZRENjANINU

Tribina Sps  Tribine Sps„Su čim ćemo pred izbore“ naziv je tribine koju su u četvrtak uveče organizovali zrenjaninski socijalisti, a na kojoj je govorio potpredsednik njihove stranke, prof. dr Predrag Marković.
– Mala zemlja nije gospodar svoje sudbine, već je vezana za neki veći brod, što bi rekao Pašić. Pitanje je koji brod i ima li ih više? Svi mi bismo voleli politiku maršala Tita, kada je jedna mala zemlja mogla da bira između da svetska bloka – rekao je, između ostalog, poznati istoričar i potpredsednik socijalista. Dr Marković je okupljenima u bioskopu „Sinema“ obrazložio svoje viđenje, kako je rekao, kraha Demokratske stranke:
– Bio sam demokrata. Kriza Demokratske stranke je počela 1997.godine kada su ljudi koji su „drečali“ na mitingu ušli u rukovodstva. Nije to dovoljno – rekao je gost zrenjaninskih socijalista.
Podsetivši da su suštinske vrednosti levice socijalna pravda, stabilnost i sigurnost, Marković je naglasio da bi socijisti trebalo da vode pozitivnu kampanju na predstojećim izborima, u šaljivom tonu napomenuvši da su najjači aduti SPS-a „Dačić kolačić“ i „Mrka – profesionalni ljubavnik.“

M.Bukvić