Zrenjanin, glavni grad Vojvodine, ko je protiv?

Piše: Dalibor Bubnjević

 

Novosadizacija je zabranjena tema u Zrenjaninu! Brojne sramne odluke, koje su nedavno donete u tzv. glavnom gradu Vojvodine, ostale su bez reakcije ovdašnje političke elite. Izuzetak je Borislav Gađanski (DSS), budući da se u autroskom tekstu usprotivio unižavanju najvećeg grada u Banatu.
Korak dalje je otišao Pokret „Napred Banat“! Ovih dana su uputili jasno pitanje: „Zrenjanin, glavni grad Vojvodine, zašto da ne?“ Smelo su sledbenici Saše Ždrnje zakoračili u brlog koji nosi naziv predizborna kampanja. Zanimljivo je da ni ova
parola (provokacija) nije imala odjeka među političarima. S druge strane, građani su masovno podržali ideju o denovosadizaciji Vojvodine.
Otuda ne čudi što je pritisak na Pokret „Napred Banat“ iz dana u dan sve veći!
Bilo bi interesantno kada bismo od političara dobili odgovore na pitanja koja tište veliki broj sugrađana. Na primer, da li rendgen aparat treba da nam donira simpatični mladić iz tzv. Uprave, ili bi pak bilo logičnije da novci ostaju s ove strane Tise i da sami odlučujemo o tome šta nam je nužno! Da li direktori ovdašnjih zdravstvenih ustanova moraju biti iz Novog Sada, ili pak to mogu biti naši lekari?
Dakle, gospodo/gospođe političari, pitanja je mnogo. Građani su rekli šta misle, vreme je da se i vi izjasnite…