DRUGI KUP VATROGASNOG SAVEZA VOJVODINE U ZRENJANINU: Vatrogasna kultura sprečava požare

Zrenjanin će se kandidovati za domaćina i organizatora Državnog vatrogasnog prvenstva 2020. godine. Kandidaturu je istakla juče na Gradskom stadionu u Zrenjaninu, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine Ljubica Krnjaić, na otvaranju 2. Kupa VSV, preporučivši naš grad, na osnovu dosadašnjih uspešnih rezultata, i za organizatora evropskih i svetskih vatrogasnih manifestacija.

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD25_

Drugi Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, poželevši dobrodošlicu gostima iz Novog sada, Beograda i brojnih gradova AP Vojvodine, kojih je bilo više od hiljadu, a uspešne rezultate i časnu borbu takmičarima. Nadmetalo se oko 600 dobrovoljnih vatrogasaca u 60 ekipa, po pravilima Međunarodne vatrogasne organizacije – CTF, u muškoj i ženskoj konkurenciji – podmladak, juniori i seniori.

Gradonačelnik Janjić je postrojio ekipe nakon što je intonirana naša državna himna „Bože pravde“ i pošto mu je raport predao njegov pomoćnik, predsednik Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin i potpredsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Ćapin. Učesnicima i gostima su se obratili i predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Mihajlović, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine Ljubica Krnjaić i sekretar Gradskog vatrogasnohg saveza Zrenjanin Dragan Jajić.

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD26_VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD24_

Drugi Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine je održan u okviru 33. „Dana piva“, organizatori su Gradski vatrogasni savez Zrenjanin, uz podršku Grada Zrenjanina i pokroviteljstvo Vatrogasnog saveza Vojvodine i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, a najavljeno je da će manifestacija biti tradicionalna.

Dobrovoljni vatrogasci su proverili spremnosti za preventivno delovanje, predstavili savremenu opremu, spretnost i brzinu u slučaju vatrene opasnosti i spašavanju ljudi, dobara i imovine, pokazali od kolikog je značaja humanitarna aktivnost kojom se bave. Njihovo preventivno delovanje je potvrđeno i činjenicom da je između dva kupa u AP Vojvodini bilo malo požara i da se razvija svest o zabrani paljenja vatre u dvorištu, na ulici i na njivi, što je zapisano i u zakonu.

Rezultati su mereni elektronskom opremom, kao na evropskim i svetskim vatrogasnim takmičenjima a kakvu u Srbiji ima samo Gradski vatrogasni savez Zrenjanin. Najuspešniji su nagrađeni peharima i medaljama, a svi su poneli iz Zrenjanina prijatne utiske i posetili pivsku feštu pre povratka.

Branka Jajić

Foto: Jovan Njegović Drndak

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD23_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD22_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD21_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD20_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD18_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD17_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD16_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD15_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD14_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD13_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD12_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD11_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD10_

VATROGASCI LIST ZRENJANIN JNJD09_