U TK „GALEB 1890“ OTVORENO PRVENSTVO ZRENJANINA ZA VETERANE: Uspeh domaćih tenisera

Četiri pehara sa teniskog turnira za veterane, održanog 1. i 2. septembra u TK „Galeb 1890“, otišlo je u ruke domaćih takmičara. U pitanju je takmičenje iz kalendara Teniskog saveza Vojvodine – Otvoreno prvenstvo (OP) Zrenjanina, koje je održano u okviru manifestacije „Dani piva“.

Bio je to jedan masovnijih turnira iz Kalendara, na kojem učestvovalo je oko 60 igrača mahom iz Vojvodine, mada ih je bilo i iz Beograda i drugih gradova u Srbiji. Takmičili su se u tri starosne grupe u singlu: 35+, 45+, 55+ i dve u dublu: 35+ i 50+ navodi Gajica Matanović, direktor OP Zrenjanina.

– U kategoriji takmičara 35+ pobedio je Zrenjaninac Dragan Gladić, u konkurenciji 55+ Miodrag Tatić, koji je osvojio i titulu u dublu zajedno sa Vladom Novikovim iz Subotice. U mlađoj konkurenciji parova pobedili su Goran Mirkonjev i Predrag Stankov iz Zrenjanina.

Kako ističe dvostruki pobednik OP Zrenjanina Miodrag Tatić, ovo je po organizaciji i kvalitetu učenika bio jedan od najboljih turnira u Vojvodini.

TK „Galeb 1890“ uskoro će biti domaćin još jednog turnira, najavljuje Gajica Matanović.

– U pitanju je turnir za dečake i devojčice do 14 godina za koji trenutno tražimo termin, pošto prethodni planirani u junu nije odgovarao. Turnir će najverovatnije biti održan u drugoj polovini oktobra.

M.M.

miodrag tatic 1

Miodrag Tatić (levo) i Gajica Matanovic (u sredini)

miodrag tatic 2