POČELA ŠKOLA: Radost za najmlađe đake

Nova školska godina počela je za osnovce i srednjoškolce. Svečano je bilo u osnovnim školama na teritoriji Grada Zrenjanina, gde je put znanja krenulo 1.050 učenika. Gradska uprava obezbedila je za prvačiće rančeve i školski pribor. Gradonačelnik Čedomir Janjić bio je jutros u OŠ Dr Jovan Cvijić”, uručio prvačićima poklone i razgovarao sa njima. Sa njim su bili i zamenik Saša Santovac, pomoćnici Sima Salapura i Duško Radišićo, kao i gradski većnik Slaviša Vlačić.

– Poslednjih nekoliko godina za sve đake obezbeđujemo školske torbe i neki osnovni pribor, i mislim da je to podrška roditeljima, da se ne izlažu prevelikom trošku. Dosta toga smo uradili u ovoj školi u prethodnom periodu, ali ima još posla koji treba odraditi, kao i u školi „2. oktobar“ i još nekim. Ne mala sredstva ulažemo u održavanje i obnavljanje školskih objekata, a tako ćemo raditi i ubuduće – naglasio je gradonačelnik.

prvi dan skole (10)

prvi dan skole (7)

U našu školu upisano je 78 učenika u prvi razred, a škola, inače, ima 750 učenika od prvog do osmog razreda, raspoređenih u 26 odeljenja. Kao i ranijih godina, posebno smo pripremili učionice za prvake, za početak nove školske godine. Zahvaljujemo se Gradu Zrenjaninu i saradnicima na podršci u realizaciji tog poduhvata, kao i na poklonima za prvake, kojima su se oni obradovali – rekla je Biljana Jovanov, direktorka škole. Ona se zahvalila i Humanitarnoj organizaciji Svetosavlje” koja je prvačićima darovala po svesku na kocke i linije.

Za đake šest odeljenja prvog razreda OŠ ,,Petar Petrović Njegoš”, danas je priređena dobrodošlica u velikom holu nase škole. Ucenici petog razreda pripremili su svečanu priredbu.

– Dragi naši prvaci, danas ste zakoračili u najlepše razdoblje svog života – đačko doba – rekla je direktorka Marija Mijoković.- Od ovog trenutka ispred vas je otvoren put na čijem kraju vas čekaju dve najveće životne vrednosti. To su znanje i prijateljstvo. Roditeljima želim da sa mnogo ljubavi i strpljenja prate školovanje svoje dece, a učiteljima čestitam prijem nove generacije.

Svečanosti je prisustvovala i Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave za Banat. U većinu škola, kako su u petak i najavili predstavnici sindikata, časovi su bili skraćeni na 30 minuta.

Tekst i foto iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“: M. Bečejac

Foto iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“: J. Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju

prvi dan skole (5)

prvi dan skole (1)

prvi dan skole (6)

prvi dan skole (3)

prvi dan skole (2)

prvacici njegos1 (1)

prvacici njegos1 (2)

prvacici njegos1 (3)