DRUGI „SPORTO BIR KUP“: Dolazi 1.000 mladih fudbalera

U sklopu „Dana piva“ u Zrenjaninu će od 27. do 31. avgusta biti održan drugi po redu međunarodni fudbalski turnir za mlađe kategorije „Sporto bir kup“. Organizator je FK Sporto, uz pomoć i podršku Grada Zrenjanina, Kancelarije za mlade i brojnih sponzora.
Kako je na konferenciji za novinare najavio Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, očekuje se dolazak više od 1.000 dečaka iz Srbije i inostranstva.
– Prijavili su se Partizan, Čukarički, Spartak, Vojvodina, očekujemo i dolazak ekipa iz Rumunije i Mađarske. Verujem da će „Sporto bir kup“ biti najbolja promocija našeg grada i fudbala – istakao je Danilo Bjelica, koordinator svih selekcija FK „Sporto“.
Bivši zrenjaninski fudbalski asovi su promoteri turnira, a ove godine je, kao i lane, u toj ulozi Marko Zorić.
Marko Miškeljin je istakao da će na turniru pomagati volonteri Kancelarije za mlade, a pravdu će deliti predstavnici strukovne organizacije fudbalskih sudija Zrenjanin. Prijatelj turnira ove godine su „Persu marketi“, a Andrijana Marković, saradnica u marketingu, istakla je da ta kompanija uvek pomaže manifestacije koje promovišu prave vrednosti, sport i druženje.

Ž. CV.