DRŽAVA GRAĐANIMA DAJE PO 100 EVRA – DA LI ĆE SVI UZETI POKLON?

Gradski čelnici odriču se novca

Gradonačelnik Čedomir Janjić neće uzeti novac jer ističe da je dobro plaćen za svoj posao, za dobijanje 100 evra neće se prijaviti ni njegov zamenik Saša Santovac, ali poziva građane da to učine

Isplata 100 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za penzionere i korisnike socijalne pomoći, kako je najavljeno, počinje u petak, 15. maja. Ostali punoletni građani Srbije svoje „parče kolača” dobiće ukoliko se do 5. juna prijave telefonom ili putem portala Uprave za trezor Ministarstva finansija. Ako neko, iz bilo kog razloga u predviđenom roku, to ne učini, smatraće se da ne želi ovu podršku države.
I dok mnogi sugrađani željno iščekuju da im na račun legne 100 evra i već prave planove kako da zakrpe rupe u kućnom budžetu, šta će kupiti i kako novac potrošiti, ima i onih koji ističu da se neće prijavljivati za dobijanje državne pomoći.
– Neću uzeti novac jer smatram da sam dobro plaćen za svoj posao. Osim toga, mislim da je bolje iskoristiti te pare u druge svrhe. Na primer, prošle godine je za Grad Zrenjanin iz republičkog budžeta izdvojeno 600 miliona evra za izgradnju mosta i završetak obilaznice, kao i za autoput Beograd-
Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
I Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, ima sličan stav.
– Pozdravljam odluku Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića kojom je omogućeno građanima da dobiju 100 evra. Ja taj novac neću uzeti, ali pozivam sugrađane da se prijave – izjasnio se Santovac.
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju